De lekkerste koffie gemaakt via jouw smartphone

13 december 2019

Wil jij dé barista worden in je kennissenkring? Met deze espressomachine van Melitta ga je indruk maken. Achttien koffiespecialiteiten kan je bereiden, zelfs via je smartphone.

Het gaat om de Melitta Barista T Smart® espressomachine. Met één druk op de knop zet je een cappuccino met heerlijke melkschuim. Via bluetooth is deze Melitta ook met een app te bedienen en in te stellen. Je kan wisselen tussen de twee bonenreservoirs en ook de goede automatische reinigings- en onderhoudsprogramma’s worden door de gebruikers geprezen. Bovendien is de Barista T Smart® voor een volautomaat ook best stil tijdens het malen van de bonen en het koffiezetten.

Anker

[]

Word jij dé moderne barista?

Maar misschien even naar de oorsprong van de naam gaan. Want wat is een barista eigenlijk? Barista is een Italiaans woord voor barkeeper. Maar terwijl een barista in Italië allerlei soorten dranken serveert, verwijst het woord hier naar een koffiespecialist die een lekker kopje koffie, espresso of cappuccino maakt in een koffiebar.

En dat ben jij misschien wel? Daarom niet in een koffiebar, dat kan ook gewoon bij je thuis voor familie en vrienden. Met deze Barista T Smart® zal jij alvast uitgeroepen worden tot een moderne barista. Via je smartphone kan je deze volautomaat bedienen. Dankzij de juiste koffiebonen en volgens het originele recept of volgens jouw persoonlijke creatie.

Bijna geruisloze bereiding van jouw koffie

Deze Melitta Barista T Smart® espressomachine heeft een duidelijke en gebruiksvriendelijke display en achttien voorgeprogrammeerde koffiespecialiteiten. De vier klassiekers bereid je met één druk op de knop: espresso, café crème, cappuccino en latte macchiato. Via de receptenfunctie kan je nog veertien andere koffiespecialiteiten bereiden, zoals een flat white, ristretto, americano of espresso doppio.

Je kan gerust blijven praten met je gezelschap zonder storend achtergrondgeluid. De Barista T Smart® behoort tot de stilste espressomachines! Dit is dankzij zijn fluisterstille koffiemolen, gecertificeerd door Quiet Mark.

Melitta Barista T Smart® espressomachine
Anker

[]

Ontdek de Melitta Connect app

Met de Melitta Connect App kan je via je smartphone allerlei functies van de volautomaat gebruiken. De app geeft ook handige instructies voor het onderhouden van je espressomachine. Echte koffieliefhebbers kunnen er ook hun eigen koffiespecialiteiten mee bedenken en instellen. De koffiesterkte, zettemperatuur, gewenste hoeveelheid koffie, melk of heet water, alles is in te stellen naar je eigen voorkeur.

Zelfs de bonen kan je kiezen, want deze espressomachine heeft twee bonenreservoirs. Zo heb je per recept de keuze tussen een sterkere espressoboon en een milde koffieboon. Met de Bean to Cup-functie wordt steeds de juiste hoeveelheid koffiebonen vers gemalen en wordt de gemalen koffie meteen opgebruikt. Het Aromasafe deksel zorgt voor de speciale dichting van het bonenreservoir en garandeert dat je altijd kan genieten van vers gezette koffie.

Anker

[]

Koffie bereiden zonder kopje te verplaatsen

Bij het Italiaanse bereidingsproces worden ingrediënten volgens origineel recept in de juiste volgorde toegevoegd voor een authentieke koffiesmaak. Zo wordt bij latte macchiato de espresso toegevoegd na de melk en het melkschuim. De melk wordt opgeschuimd via een slangetje dat in een extern melkreservoir hangt. Dat reservoir kan trouwens in de koelkast.

Dankzij de afzonderlijke pijpjes voor koffie, melk en warm water kan je koffie bereiden zonder het kopje te verplaatsen. De uitloop is verstelbaar tot 14 cm hoogte, zodat er ook voor hoge latte macchiato-glazen voldoende plaats is.

Het apparaat heeft heel goede automatische reinigings- en onderhoudsprogramma’s. De onderdelen die in aanraking komen met melk worden snel en hygiënisch gereinigd met warm water en stoom.

Anker

[]

MX6761414 espresso
Melitta espresso barista t smart
1 029,00

Ook Test Aankoop is fan

De Barista T Smart® van Melitta® kreeg de titel van 'Beste van de test' van Test-Aankoop.

Deze Smart espressomachine kreeg een 'Topkwaliteit' score van 87 op 100 en komt hiermee als beste uit de vergelijkende test van espressomachines uitgevoerd door Test-Aankoop in oktober 2018.

De kwaliteit en de temperatuur van de espresso kregen zeer hoge scores in de smaaktests. De koffie heeft een perfecte balans tussen body, zuurheid en bitterheid, aldus nog Test Aankoop.

Bekijk ook de andere Melitta's uit ons assortiment!